Alfa-college begint met nieuwe opleiding ‘Projectstoffeerder’

Foto: Eigen foto

Het Alfa-college start met de nieuwe opleiding ‘projectstoffeerder’ voor mensen met een uitkering. Om aan de vraag vanuit de arbeidsmarkt te voldoen start de ROC samen met twee projectstoffeerbedrijven Abeln Stoffering uit Groningen en Iedema Projectstoffeerders vanaf 1 oktober met de opleiding van negen maanden.

Projectstoffeerder in drie maanden

In drie maanden tijd maken de kandidaten kennis met het vak van projectstoffeerder. Daarna kunnen ze, samen met een ervaren collega, vloerbedekking én raambekleding aanbrengen bij onder meer zorginstellingen, ziekenhuizen, kantoren en recreatieparken. Bij gebleken geschiktheid is er baangarantie en start de praktijkopleiding van zes maanden. Hierbij werken de kandidaten betaald mee op de projecten en worden ze begeleid door leermeesters. Zelfs het behalen van een volledig MBO-diploma behoort tot de mogelijkheden.

Bart Lenting, algemeen directeur van Iedema Projectstoffeerders en Abeln Stoffering, is blij met de samenwerking tussen beide bedrijven en het Alfa-college. “Door de bestaande kennis over te brengen op toekomstige medewerkers zorgen we ervoor dat de liefde voor het vakmanschap blijft bestaan”.

Aanmelden

De opleiding start 1 oktober en duurt negen maanden waarvan je in drie maanden – met behoud van uitkering – het vak leert. Na drie maanden kun je betaald aan het werk bij Iedema of Abeln. Aanmelden kan via de website www.ikwordstoffeerder.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden