Weekend weer: Broeier warm en kans op stevige (onweers)buien

Foto: Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Een aantal stevige (onweers)buien staan dit weekend op het programma. Zaterdag begint vrij zonnig, maar de bewolking neemt snel toe vanuit het zuiden.

In het noorden schijnt volgens Weeronline de zon het langst. Het wordt broeierig warm met temperaturen tussen de 23 en 26 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend warm.

In de middag trekken buien van zuid naar noord dat gepaard kan gaan met onweer, hagel en lokaal veel regen. Op sommige plekken blijft het wel droog en wisselen zon en wolken af. Tijdens buien is de temperatuur lager.

Het is zondagochtend overwegen droog, maar in de middag kunnen opnieuw felle regen- en onweersbuien ontstaan. Ook dan liggen de temperaturen tussen de 23 en 26 graden en voelt het opnieuw drukkend warm aan.

Ook maandag blijft het wisselvallige zomerweer aanhouden met droge perioden en af en toe zon, maar ook verspreid over het land enkele buien. Daarbij kan het soms even flink plenzen en een klap onweer of hagel behoort tot de mogelijkheden. De temperaturen liggen tussen de 22 en 24 graden.

Ook de komende week verandert het weerbeeld weinig. Dagelijks is kans op enkele buien, maar tijdens droge perioden is het met 20 tot 25 graden aangenaam zomerweer. Later in de week lijkt de kans op buien geleidelijk wat af te nemen met meer ruimte voor de zon.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden