Diverse basketbal-clinics voor jongeren tijdens Week voor de Gezonde Jeugd

Foto: Publiek Domein

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Donar en Bslim organiseren deze week diverse basketbal-clinics in verschillende wijken in de gemeente Groningen. Dit in het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd, meldt GGD Groningen.

Samenwerking

JOGG en Donar tekenen maandag een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerking bestaat uit het bekend maken van basketbal onder de jeugd door het jaarlijks inzetten van meerdere clinics in de wijken Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk, De Wijert Zuid, Indische Buurt/de Hoogte, Lewenborg en Beijum.

Basketbal-clinics

Door middel van deze clinics maken duizenden kinderen en scholieren kennis met basketbal. Het doel van deze clinics is het stimuleren van de basketbalsport in Nederland.

De clinics worden gegeven door ervaren clinic trainers van Donar, in samenwerking met buurtsportcoaches van Bslim en het Huis voor de Sport Groningen. De kinderen maken spelenderwijs kennis met basketbal door middel van uitdagende oefeningen en echte wedstrijdjes waarbij leuke prijsjes te winnen zijn.

Kinderen die door de clinics enthousiast zijn geworden over basketbal, mogen gratis drie keer meetrainen bij een club in de buurt. Kinderen die hierna lid worden mogen bovendien een bezoek aan Donar brengen met hun gehele gezin.

“Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd”, aldus Marieke Wijninga, JOGG-regisseur. “Vanuit JOGG laten we samen met Donar en Bslim zien achter deze boodschap te staan. Daarom werken we samen aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien.”

Gisela Staal, commercieel manager Donar: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Door onze clinics kunnen we een bijdrage leveren aan beweging en gezondheid van de jeugd in onze regio. Daar worden we blij van!”

Over de Week voor de Gezonde Jeugd

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd wordt met diverse activiteiten aandacht gevraagd voor een gezondere leefomgeving.

De week van de Gezonde Jeugd is van 7 tot en met 11 juni.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden