Hanzestudent Dennie Jager wint met bedrijf ExoDevo de Rabo Ondernemersprijs 2021

Winnaars Rabo Ondernemersprijs 2021.
Foto: Mayke Pasman

De 19-jarige Dennie Jager, student technische bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool, won donderdagmiddag met zijn onderneming ExoDevo de Rabo Ondernemersprijs. Jager ontvangt 10.000 euro.

Jager was één van de drie finalisten. Door een brommerongeluk liep Jager een dwarslaesie op. De doctoren vertelden hem dat de kans klein was dat hij ooit weer kon lopen. Met behulp van zijn eigen stichting heeft hij een exoskelet kunnen aanschaffen waarmee hij kan lopen en daarmee de doctoren het tegendeel bewees.

Samen met studenten van de Health Hub Roden startte Dennie een onderzoek naar exoskeletten. Daarin heeft hij gezien dat er een groeiende vraag is naar werk-exoskeletten. Dit is bedoeld voor mensen die zwaar en repetitief werk verrichten. De volgende stap van Dennie is een prototype werk-exoskelet bouwen om dit uiteindelijk samen met een groter bedrijf te ontwikkelen tot een product.

Tweede en derde prijs

Marlena Conen, ook student aan de Hanzehogeschool Groningen is met haar bedrijf Klapstoel Academy tweede geworden en kreeg een geldbedrag van 4.000 euro. De derde prijs ter waarde van 3.000 euro ging naar Eric Tchepanou, student van de Rijksuniversiteit Groningen, met zijn bedrijf Equilibrate Tuxn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden