Huis de Beurs in ere hersteld

Foto: Huis de Beurs

Huis de Beurs, één van de oudste restaurants en cafés in Groningen kreeg in de afgelopen periode een grondige opknapbeurt gekregen. Dat ging volgens Huis de Beurs helaas niet zonder slag of stoot.

Het kenmerkende “old skool” decor van Huis de Beurs is door de jaren heen de charme gaan vormen van het restaurant. Echter, gedurende de twee Corona lockdowns werd besloten het interieur van de horecazaak op de hoek van de Folkingestraat en de Vismarkt onder handen te nemen door onder andere een frisse lik verf.

In hun enthousiasme vergaten de winterschilders dat we in Huis de Beurs met cultureel erfgoed te maken hebben. Tijdens controle van een inspecteur van de gemeente werd daarom geëist dat alle werkzaamheden per direct werden neergelegd.

Na het bezoek van de inspecteur vond een historisch kleuronderzoek plaats. Dat resulteerde na uitvoerig overleg met een restauratiedeskundige en vakgroep erfgoed van de gemeente in een mooi plan waarin Huis de Beurs terug konden grijpen naar kleurstellingen van begin 1900.

Huis de Beurs start bij de heropening van de horeca in een nieuw jasje, dat trouw is aan de afkomst en geschiedenis van het pand.

Maaltijdbezorging

Huis de Beurs is ontzettend blij met het nieuwe interieur maar baalt natuurlijk ook dat ze nog geen gasten kunnen ontvangen. Daarom is Huis de Beurs begonnen met maaltijdbezorging.

Om opknapbeurt te vieren trakteert het restaurant op een gratis Groninger tiramisu met Hooghoudt Sweet Spiced Genever en Knol’s Koek bij elke bestelde maaltijd.

Bestellen kan via www.huisdebeurs.nl, horecagroningen.nl of fooddrop.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden