Mohamed Yusuf Boss, Jasmin Hasler en Teddy’s Last Ride ontvangen talentsubsidie

Foto: © Knelis

Choreograaf Mohamed Yusuf Boss, Jasmin Hasler, theatermaakster voor de allerjongsten en dans- en performancegezelschap Teddy’s Last Ride ontvangen ieder een subsidie van 80.000 euro voor een periode van 2 jaar via de bewezen talentregeling.

Dat maakte de gemeente Groningen woensdag bekend. De drie talentvolle theatermakers worden ondersteund door Grand Theatre en Station Noord en Grand Theatre.

Niek vom Bruch, directeur van Grand Theatre, reageert verheugd op het nieuws: ‘Als ontwikkelinstelling en Cultuurpijler ondersteunen we diverse talentvolle theatermakers uit het Noorden. Dat nu drie van die makers profiteren van deze regeling is goed nieuws. Met deze extra financiële bijdrage kunnen ze de volgende stap zetten in hun ontwikkeling naar zelfstandige makers.’

Mohamed Yusuf Boss

Mohamed Yusuf Boss is een danser, choreograaf en theatermaker uit Groningen. Vanuit het initiatief X_YUSUF_BOSS creëert Mohamed samen met creatief producent Jaukje van Wonderen een huis voor verhalen. Mohamed’s werk vertrekt vanuit de hiphop en het each one teach one principe. In 2019 won Mohamed Yusuf Boss de Groninger Talentprijs van de provincie Groningen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Momenteel werkt Mohamed in Grand Theatre aan zijn nieuwe voorstelling LíX.

Mohamed Yusuf Boss: ‘Deze toekenning is voor ons een bevestiging dat onze noodzaak wordt gezien. We zijn erg gelukkig hiermee en het geeft ons extra motivatie om nog meer verhalen te delen. Met, voor en door de stad!’

Jasmin Hasler

Theatermaakster Jasmin Hasler wordt gedreven door een passie voor het kleine, het intieme, het detail. Ze schept poëzie uit het onzichtbare, het alledaagse, het zintuiglijke, het absolute minimum. Jasmin is nu in Grand Theatre aan het werk aan haar nieuwe project Binnenwoud.

Jasmin Hasler: ‘Dit is voor mij echt waanzinnig nieuws! Het is erg fijn om te merken dat de gemeente ziet dat kunstbeleving al begint bij jonge kinderen. Dit helpt mij enorm op weg met mijn nieuwe voorstelling.’

Teddy’s Last Ride

Teddy’s Last Ride is een jong gezelschap uit Groningen met twee makers, Andy Smart en Manuel Paolini, en creatief producent Agnese Fiocchi. De groep komt voort uit de wens om nieuwe manieren van theater te maken en uit te vinden tot iets dat aantrekkelijk, provocerend, maar tegelijkertijd betrokken en uitnodigend is. Binnen hun benadering beweegt de inhoudelijke focus van het werk tussen drama, dans, beeldende kunst en pop(muziek).

Creatief producent Agnese Fiocchi: ‘We zijn blij verrast! We hadden de toekenning niet verwacht, gezien de grote hoeveelheid talent in Groningen. Het is fijn om te zien dat de gemeente Groningen vertrouwen heeft in onze toekomstplannen. We hebben ontzettend veel zin de volgende stappen te gaan zetten samen met de steun van onze onmisbare partners.’

Bewezen talentregeling

Binnen de cultuurstrategie Ruim baan voor talent en vernieuwing is de gemeente Groningen in 2021 gestart met de bewezen talentregeling voor talentvolle kunstenaars. Deze subsidie maakt het mogelijk om activiteiten te ontplooien en producties te maken en is beschikbaar voor organisaties op het gebied van de podiumkunsten, beeldende kunst, literaire en audiovisuele kunst of een mix daarvan.

Over Grand Theatre Groningen

Grand Theatre is het eigenzinnige en baanbrekende theater van Groningen. Vanuit het hart van de stad plaatst het theater toonaangevende programma’s in hedendaags perspectief. Sinds 2021 is Grand Theatre als ontwikkelinstelling opgenomen in de landelijke Culturele Basisinfrastructuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden