154 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 154 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. Dat zijn er 75 meer dan dinsdag.

In de gemeente Groningen werden 39 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (28), Eemsdelta (20), Westerwolde (17), Het Hogeland (13), Veendam (9), Pekela en Westerkwartier (8), Midden-Groningen en Stadskanaal (6).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld. Eén patiënt uit de gemeente Midden-Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Weekupdate GGD Groningen

GGD Groningen meldt in de wekelijkse corona-update dat er sprake is van een duidelijke afname besmettingen ten opzichte van de vorige week. In de afgelopen week kamen er 1.080 nieuwe besmettingen bij. Vorige week waren dit er 1.380. Dat is een daling van 300 besmettingen.

Sinds het begin van de epidemie zijn bij 20.207 personen een besmetting met het coronavirus vastgesteld.

Het algehele beeld van de afgelopen week met een besmettingsgraad van ongeveer 188 gevallen per 100.000 inwoners ligt volgens de GGD in de provincie op het niveau ‘ernstig’.

In de afgelopen week zijn 9 nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van een bewezen corona-infectie. Het totaal komt daarmee op 141 overledenen.

Leeftijd

Het aantal nieuwe besmettingen onder 65 plussers daalde in de afgelopen week. De meeste nieuwe besmetting vonden plaats in de leeftijdscategorie 30-65 jaar (53%), gevolgd door de categorie ouder dan 65 jaar (22%) en 20-29 jaar (16%).

In de afgelopen week is er bij iedere nieuwe besmetting volledig bron- en contactonderzoek verricht. In 72% procent van de gevallen was de vermoedelijke bron bekend. De meeste besmettingen vinden nog steeds plaats in de thuissituatie, gevolgd door een zorginstelling (inclusief huisartsenzorg, ziekenhuizen en instellingen voor langdurige zorg) (20%), werksituatie (19%) en vrijetijdsbesteding (17%).

Voor de provincie als geheel betrof het deze week 188 meldingen per 100.000 inwoners.

Top vijf gemeenten afgelopen week

Pekela (467)
Oldambt (369)
Westerwolde (361)
Veendam (248)
Eemsdelta (181)

De getallen zijn meldingen per 100.000 inwoners.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen woensdagochtend 72 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 23 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Dat is een daling met zeven patiënten. Het aantal opnames op de verpleegafdelingen daalde sinds maandag met zes patiënten en op de intensive cares met één persoon.

In totaal lagen woensdagochtend 188 coronapatiënten in Noord-Nederlandse ziekenhuizen. De noordelijke ziekenhuizen verplegen 40 patiënten afkomstig van buiten de regio, waarvan 18 op de intensive cares.

Landelijk

Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 4.774 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er meer dan dinsdag, toen het RIVM volgens gecorrigeerde cijfers 3980 nieuwe besmettingen noteerde, maar iets minder dan het gemiddelde van de afgelopen week.

In de laatste zeven dagen zijn in totaal 34.802 nieuwe gevallen gemeld. Dat komt neer op gemiddeld 4972 per etmaal.

Het RIVM registreerde ook 69 sterfgevallen. Het overlijden van een coronapatiënt wordt soms pas na een tijdje doorgegeven. Op dinsdagen en woensdagen meldt het RIVM vaak meer sterfgevallen dan op andere dagen.

Het aantal positief geteste mensen in ons land gaat richting de 1 miljoen. Sinds het begin van de uitbraak in februari vorig jaar is het coronavirus met een test vastgesteld bij 961.690 Nederlanders.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af met 38 patiënten. Er liggen nu 2.299 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 651 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden