Open Dag Terra Winsum dit jaar in online variant

Foto: Google Maps

Digitaal kennismaken, rondkijken, sfeer proeven… Terra Winsum organiseert op woensdag 20 januari een online Open Dag voor haar afdelingen het vmbo-groen, het Groene Lyceum en de afdeling Praktijkonderwijs. Deze is bedoeld voor leerlingen in groep 8 en ouder(s)/verzorger(s).

Dit jaar gaat anders dan normaal en vindt de open dag plaats in digitale vorm om kennis te maken met de nieuwe school.

“Door de huidige maatregelen kunnen we de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) dit jaar helaas niet fysiek ontvangen op onze school tijdens de Open Dag, vertelt PR coördinator Jelte Wolters van Terra Winsum. “Daarom hebben we een online variant bedacht. Door drie live bijeenkomsten informeren we de leerlingen en ouders. We hopen hen op deze manier een mooi kijkje in onze school te laten zien”.

Leerlingen, ouders, opa’s, oma’s én andere belangstellenden kunnen de live bijeenkomsten bijwonen. “We hebben er een om 15.00 uur en om 19.00 uur voor vmbo-groen en het Groene Lyceum. Om 17.00 uur hebben we een online bijeenkomst over Praktijkonderwijs.

Meerdere docenten en leerlingen komen aan het woord, er zijn filmpjes te zien en het is mogelijk live vragen te stellen.

De bijeenkomsten duren ongeveer 45 minuten. Je moet je van tevoren aanmelden hiervoor. Daarnaast hebben we tijdens deze dag ook allerlei leuke live workshops. “Het is echt een heel leuk, weliswaar online programma”, legt Wolters uit.

Vmbo-groen

Bij Terra Winsum kun je naar het vmbo-groen. “Dit is een veelzijdige opleiding. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. We bieden ook de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Alle vragen over het vmbo-groen en lwoo kunnen gesteld worden tijdens de online Open Dag”, aldus Wolters.

Het Groene Lyceum

Daarnaast is er het Groene Lyceum bij Terra Winsum. “Dit is een leerroute voor leerlingen die een tl/havo, havo of havo/vwo niveau hebben én ook graag praktisch bezig zijn. Wij noemen hen ook wel de ‘slimme doeners’. Het Groene Lyceum wordt in zes of vijf jaar afgerond. Op het Groene Lyceum wordt veel aandacht besteed aan praktische- en studievaardigheden, zoals slim studeren, samenwerken, plannen, onderzoeken en managen. Daarnaast doet de leerling veel praktijkervaring op tijdens verschillende stageperiodes. Aan het einde hebben leerlingen een vmbo-diploma én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee dus een startbewijs voor het hbo.”

Praktijkonderwijs

Op de locatie Onderdendamsterweg 43a kunnen leerlingen naar het Praktijkonderwijs. “Dit is voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben en graag zoveel mogelijk praktijkgericht leren. Er zijn verschillende richtingen waar uit gekozen kan worden. Samen met docenten wordt er volop gekeken wat de talenten zijn van de leerling.”

Aanmelden kan via:

Live webinar 15:00 uur register.gotowebinar.com
Live webinar 17:00 uur register.gotowebinar.com
Live webinar 19:00 uur register.gotowebinar.com

Kijk voor meer informatie op winsum.voterra.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden