Winterweer: Dag 3 in Groningen

Foto: De Redactie

Opnieuw is er ijzel voorspeld voor donderdag 7 januari. Rijkswaterstaat adviseert om ook donderdag thuis te blijven. Code rood is op nog van kracht voor Groningen, Friesland en Drenthe.

Hieronder een overzicht van verschillende scholen en instanties:

  • Qbuzz rijdt op dit moment normale dienstregeling, volgens twitter, behalve tussen Middelstum en Delfzijl. Voor meer informatie houdt de website en twitter in de gaten.
  • Arriva informeert reizigers via de website en social media kanalen twitter en facebook rijdt op dit moment de normale dienstregeling van donderdag.
  • Basisscholen en middelbare scholen zijn voor de derde dag op rij gesloten vanwege het winterweer.
  • Alfacollege en Noorderpoort zijn donderdag 7 januari gesloten.
  • GGD Groningen is vanwege de aanhoudende ijzel gesloten tot 12.00 uur. Er zijn tot 12.00 uur geen spreekuren en geen afspraken voor consultatiebureaus.
  • De Hanzehogeschool is donderdag de hele dag gesloten. Er zijn geen colleges en examens.
  • De Rijksuniversiteit Groningen opent de deuren donderdag om 8.30 uur.
  • De gemeente Groningen meldt dat tot en met vrijdag 8 januari er geen afvalinzameling plaatsvindt.

Grijze container
De inhaalronde voor de grijze container is volgende week. U kunt uw grijze container aan de weg zetten op de dag dat uw groene container aan de beurt is.

Groene container
De inzamelronde voor de groene container (biobak) vervalt de rest van de week. De groene container kan over 2 weken opnieuw aan de weg gezet worden volgens het schema in de Afvalwijzer.

UMCG

De poliklinieken zijn donderdag open voor patiƫnten, meldt het UMCG. Wel wordt geadviseerd om de website umcg.nl of twitteraccount @umcg in de gaten te houden.

Beatrixoord
Voor revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren geldt dat iedereen die donderdag 7 januari voor een afspraak naar Beatrixoord komt, geholpen zal worden.

Spoedeisende zorg
De spoedopvang van het UMCG is geopend: Alle acute zorg vindt ook bij code rood gewoon doorgang: Er zijn voldoende medewerkers om spoedoperaties en -opnames te doen.

Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde
Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde is tot donderdag 7 januari 12.00 uur gesloten, voor zowel onderwijs als patiƫntenzorg.

Wenckebach Instituut
Alle lessen van ons opleidingsinstituut Wenckebach Instituut voor donderdag 7 januari zijn afgelast.
(Bron: UMCG)

Martini Ziekenhuis

Ook het Martini Ziekenhuis meldt via de website dat de afspraken donderdag doorgaan en de zorg in het ziekenhuis goed gecontinueerd blijft.
Ook het Martini Ziekenhuis verstrekt informatie via de website en via Twitter @MartiniHospital en Facebook MartiniZiekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden