Defensie stelt 17 militairen beschikbaar voor Dignis, locatie Veldspaat

Foto: Google Maps

Defensie stelt 17 militairen beschikbaar voor de ondersteuning van zorginstelling Dignis op locatie Veldspaat in de wijk Vinkhuizen in Groningen. Dat heeft het ministerie woensdagmiddag bekendgemaakt.

De militaire bijstand is voor ondersteuning van het personeel in de bestrijding van corona. De militairen gaan volgens Defensie deze week aan de slag en ondersteunen in principe tot 19 januari.

De 17 militairen voor Groningen komen uit de kazerne Havelte. Het gaat om vier verpleegkundigen, vier verzorgenden en ondersteunend personeel.

De zorginstellingen kampen door de toename van coronabesmettingen met personeelsproblemen en ziekte onder het personeel.

In de regio’s Groningen, Noord- en Oost-Gelderland en Twente luidden instellingen deze week de noodklok vanwege personeelsproblemen.

Burgemeester Koen Schuiling vroeg in eerste instantie om dertig militairen voor de zorg in Groningen. Naast de zeventien die naar de Veldspaatflat in de stadswijk Vinkhuizen gaan, komen er naar verwachting nog meer verpleegkundige soldaten naar Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden