115 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen 24 uur 115 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 35 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (11), Delfzijl (10), Het Hogeland, Oldambt, Stadskanaal en Westerkwartier (9), Westerwolde (8), Appingedam (7), Loppersum en Veendam (3), Pekela (2).

In de afgelopen 24 uur werden geen sterfgevallen gemeld en mensen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus.

De cijfers lopen de afgelopen dagen weer iets op. Het is niet bekend of dit komt doordat meer mensen zich laten testen of het langer duurt voordat de besmettingen gemeld worden. Ook kunnen de cijfers van het RIVM afwijken van die van de GGD-en. Daarnaast voeren andere organisatie ook coronatesten uit.

Lichte daling in opnames van coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen

Het aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen is licht gedaald in de afgelopen week. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

In Groningse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 53 coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen. Daarvan liggen 17 patiënten op de intensive care. Dat is een afname van 12 patiënten in de afgelopen week, vorige week vrijdag lagen 65 patiënten in de ziekenhuizen in de provincie Groningen.

In de drie noordelijke provincies daalde het aantal ziekenhuisopnames van 167 naar 131 patiënten. Van de 131 patiënten zijn er 41 opgenomen op een IC. Vorige week waren dat er nog 53.

Op vrijdagochtend lagen 31 mensen van buiten de regio op de IC’S. In totaal zijn zestig patiënten van buiten Noord-Nederland opgenomen in noordelijke ziekenhuizen. Een week geleden lagen nog 81 patiënten van buiten de regio op ziekenhuisbedden in Noord-Nederland.

Het aantal werkelijke besmettingen is hoger, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen. Ook kunnen de cijfers van het RIVM en de GGD afwijken van elkaar doordat de GGD ook zelf cijfers publiceren en andere organisaties ook coronatesten uitvoeren.

Landelijk

Landelijk zijn in de afgelopen 24 uur 5.935 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Momenteel ligen 1.625 patiënten met cornoa in het ziekenhuis. Ook zijn bij het RIVM 58 overleden covid-patiënten gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur overleden, maar meestal wordt deze informatie later doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden