Omleidingsroute bij viaduct Gotenburgweg

Foto: Jan Buurma

Bij het viaduct van de zuidelijke ringweg over de Gotenburgweg is vanaf 11 december een nieuwe verkeerssituatie richting de industrieterreinen Driebond en Eemspoort. Fietsers, voetgangers en autoverkeer richting de Gotenburgweg rijden dan via een tijdelijke route langs het water van het Winschoterdiep, meldt Aanpak Ring Zuid.

De omleiding duurt ongeveer een jaar en is nodig voor werkzaamheden bij het viaduct.

In deze periode wordt de zuidelijke ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg verbreed. Het gaat om de noordelijke rijbaan, voor het verkeer richting het Julianaplein. Het bestaande viaduct bij de Gotenburgweg moet gerenoveerd worden en wordt een fundering aangebracht voor het verbreden van het viaduct. Deze werkzaamheden beginnen in het eerste kwartaal van 2021.

Om veilig te kunnen werken, worden de rijbanen bij de onderdoorgang Gotenburgweg verlegd. Tot vrijdag 11 december wordt dagelijks gewerkt aan het aanleggen van de omleidingsroute.

Ook wordt in de nachten van 7 tot en met 11 december ’s nachts gewerkt. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven in de omgeving.

  • Autoverkeer richting het noorden (Osloweg) kan gebruik blijven maken van de onderdoorgang bij de Gotenburgweg (paarse lijn).
  • Autoverkeer richting het zuiden (Gotenburgweg) rijdt straks via een tijdelijke weg, langs het water van het Winschoterdiep (gele lijn).
  • Ook voetgangers en fietsers in beide richtingen worden via het water van het Winschoterdiep omgeleid (rode lijn).

Na de openstelling van de nieuwe routes, worden tot 17 december de voormalige rotondes bij de Gotenburgweg aangepast.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden