Skate4Air in Kardinge

Foto: Google Maps

Op dinsdagmiddag 29 december en woensdagmiddag 30 december is een stempeltoertocht voor Skate4Air, in sportcentrum Kardinge.

Schaatsen voor Skate4AIR is schaatsen voor de strijd tegen Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) bij kinderen.

Cystic Fibrosis (CF)

Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd, is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen, meldt de website Skate4Air.

De ziekte veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. Het taaie slijm veroorzaakt chronische luchtweginfecties. Hierdoor ontstaat schade aan de longen, wat uiteindelijk tot de dood leidt.

CF is een slopende ziekte, doordat de klachten steeds ernstiger worden. In 2006 was de helft van alle patiënten die aan CF overleden, jonger dan 18 jaar. Vroeger haalde je de puberteit niet eens, nu kun je er misschien 40 jaar mee worden. Dat is de winst van onderzoek. Meer over CF kan je vinden op de website van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Skate4Air

Skate4AIR haalt ieder jaar, door deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Tjas

De organisatie van de stempel-toertocht in Sportcentrum Kardinge bestaat uit 7 leden van de Groninger studentenschaatsvereniging Tjas. Deze zeven leden doen zelf mee aan de Alternatieve Elfstedentocht en hebben als doel minimaal € 10.000 aan sponsorgeld voor onderzoek naar taaislijmziekte op te halen.

Om dit doel te halen hebben ze onder andere op dinsdag 29 en woensdag 30 december de stempel-toertocht georganiseerd. De opbrengsten van de toertocht gaan naar onderzoek voor taaislijmziekte.

Zowel op dinsdag als woensdag is Skate4Air van 13.30 uur tot 16.00 uur in sportcentrum Kardinge. Het evenement vindt plaats op de 400 meter baan.

Oorkonde

Kinderen en volwassenen kunnen naast hun entreebewijs, voor € 5,- een stempelkaart kopen waarmee zij kunnen bijhouden hoeveel rondjes ze hebben geschaatst. Alle deelnemers krijgen een kop warme chocolademelk en een plak cake. Na afloop krijgen deelnemers een oorkonde waarop vermeld staat hoeveel rondjes zij hebben gereden.

Doe dus mee en kom schaatsen voor het goede doel!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden