“Warme” WinterWelVaart trekt recordaantal bezoekers

Foto: De Redactie

De WinterWelVaart trok dit jaar een recordaantal bezoekers. Historische sferen en drie dagen lang voetje voor voetje over de kades met lenteachtige temperaturen zorgden voor veel gezelligheid.

druktekade

Ruim 25.000 mensen trokken langs de historische schepen aan het Hoge en Lage der Aa. Aan boord van de schepen werden lezingen, scheepverhalen en gedichten verteld, maar ook was er theater en muziek. Voor de kinderen waren er allerlei leuke activiteiten, zoals op de Knutselboot.

knutselbootsfeerimpressie 1

De hele WinterWelVaart bestaat uit historie van de verhalen van Groningen met oude sagen en Groningse liederen. Ook voor de tentoonstelling in het Scheepvaartmuseum was veel belangstelling.

verhaalsagen 2

Het weer was uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar, maar desondanks genoten de bezoekers van gl├╝hwein, hete chocomel en kampvuurtjes. De kraampjes boden warme winterartikelen zoals sjaals en dikke sokken, kerstartikelen zoals kaarsen en kunst. Ook zongen koren op de kade.

koor

Vrijdagavond ontving de organisatie van WinterWelvaart de Jans Catsprijs. Deze prijs is een initiatief van de Groningen City Club en wordt uitgereikt aan personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de binnenstad van Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden