Opening Grondwerk van Koos Buist op Suikerterrein Groningen

Foto: MIR Terra Incognita

MIR, reizend atelier en zelfvoorzienende mobiele tentoonstellingsruimte, staat deze zomer op Suikerterrein Terra in Groningen. Hier werken beeldend kunstenaars Koos Buist en Wim Warrink samen met groene school Terra aan bijzondere nieuwe projecten.

Over Terra Incognita

MIR staat sinds eind mei op het Suikerterrein, pioniersplek van de groene school Terra. Beeldend kunstenaars Koos Buist en Wim Warrink maken nieuw werk onder de titel Terra Incognita. Terra Incognita is de term voor onbekend gebied, de fantasieprikkelende witte delen op oude landkaarten: terrein waar je als ontdekkingsreiziger nog écht iets nieuws kan tegenkomen.

Koos Buist

Koos Buist (1984, Groningen) groeide op in Ezinge, tussen wierde en kolk. De fascinatie die hij als kind al voelde voor het Groninger landschap, zet hij nu om in een tastbaar kunstproject dat iedere bezoeker de invloed van natuur en cultuur op de omgeving laat ervaren. Zijn Grondwerk opent vrijdag 24 juli.

Buist richt zich in zijn werk op ‘alledaagse’ natuur en haar relatie tot cultuur. Daarbij zoekt hij nieuwe perspectieven in samenwerking met wetenschappers. Voor Terra Incognita organiseert hij onder meer een onderzoekssafari: Expeditie Micro Naut.

Tijdens zijn werkperiode houdt Koos zich bezig met water, aarde en bodemleven. Door middel van installaties, proefopstellingen en video verbeeldt Koos zijn ontdekkingen. Op de MIR website vind je meer informatie, beeld en blog bij dit project, dat hij Grondwerk heeft genoemd.

Expositie Grondwerk van Koos Buist opent vrijdag 24 juli om 16.30 uur met diverse (onderzoeks-)activiteiten in en rond de MIR.

Bezoekdagen van het project

  • Zaterdag 25 juli van 13.00 – 20.00 uur, met om 13.00 uur Expeditie Micro Naut (± 1,5 uur);
  • Zondag 26 juli van 13.00 – 17.00 uur;
  • Maandag 27 juli van 12.00 – 16.00 uur;
  • Woensdag 29 juli van 12.00 – 16.00 uur;
  • Vrijdag 31 juli van 12.00 – 16.00 uur;
  • Zaterdag 1 augustus van 13.00 – 20.00 uur;
  • Zondag 2 augustus van 13.00 uur – 17.00 uur, met om 13.00 uur Expeditie Micro Naut (± 1,5 uur).

Onderzoekssafari Expeditie Micro Naut

Alle zintuigen op scherp tijdens de expeditie! Je kunt je opgeven via SMS of WhatsApp: 06-81679352. Vermeld je naam, aantal personen, e-mailadres en de datum. Deelname €2,50 (per pin op locatie), vol = vol (max. 10 pers. per expeditie). Je kleding kan vies worden.

Wim Warrink

In augustus en september werkt beeldend kunstenaar Wim Warrink (1983) in het MIR paviljoen. Natuurwetenschappelijke en filosofische thema’s bevraagt hij op zijn eigen manier. Daarin zoekt Wim niet naar een sluitend antwoord zoals een filosoof of wetenschapper dat doet, maar vormt hij een weerklank in beeld. Tijdens de residentieperiode bij MIR zal Wim vooral onderzoek verrichten naar het materiaal zand. Daarover zegt hij: ‘Omdat de MIR dome geplaatst wordt in het akkerland, kan ik volledig vrij experimenteren met machines die op verschillende manieren zand verplaatsen of door de lucht in het rond schieten.’

Over groen opleidingsinstituut Terra

Terra staat voor groen onderwijs voor de wereld van morgen. De studenten bouwen aan een groene toekomst; duurzaam, innovatief en creatief. MIR gaat met hen deze zomer op verschillende manieren de verbinding aan.

Over MIR

MIR is een reizend atelier en mobiele tentoonstellingsruimte ineen. De zelfvoorzienende witte dome verrijst door heel Nederland op interessante locaties. Op elke plek nodigt MIR een aantal kunstenaars uit om nieuw werk te maken. Zij maken daarbij gebruik van de dynamiek van het terrein waarop ze zich bevinden. Zo ontstaan nieuwe verbanden en inzichten.

Je kunt het MIR project zien als een ontdekkingsreis. MIR zoekt altijd de verbinding met andere disciplines, zoals wetenschap, techniek en maatschappelijk urgente thema’s.

Voor meer informatie: www.mirproject.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden