‘Plankaart met nieuwe locaties voor openbare laadpalen’

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Bontenbal

De gemeente gaat de komende jaren het aantal openbare laadpalen uitbreiden. Daarmee wil de gemeente het elektrisch rijden stimuleren. De mogelijke plekken voor nieuwe laadpalen zijn nu in kaart gebracht. Bewoners en forenzen zijn van harte uitgenodigd om te reageren op deze plankaart.

Momenteel zijn er in Groningen ruim tweehonderd openbare laadpalen. De komende drie jaar komen er naar schatting driehonderdvijftig bij. Op de ‘plankaart staan ongeveer 1.500 geschikte locaties.

Inwoners van Groningen worden gevraagd aan te geven op de digitale plankaart waar zij het liefst een nieuwe laadpaal willen voor elektrische auto’s. Een deel van de laadpalen komen bij bijvoorbeeld buurthuizen, winkelcentra, sportparken en in de dorpskernen. De andere laadpalen komen er op aanvraag van bewoners. Een paal wordt pas geplaatst als een eigenaar van een elektrische auto een aanvraag indient.

“We zoeken nu nog per aanvraag een locatie voor de paal en nemen vervolgens een verkeersbesluit. Dat proces kost ongeveer vijftien weken. Die periode willen we met deze plankaart aanmerkelijk verkorten,” aldus wethouder Broeksma.

Reageren op de digitale plankaart kan via gemeente.groningen.nl/laadpalen Het college neemt na de zomervakantie een besluit over deze mogelijke locaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden