Zon en buien, zondag overgang naar kouder weer

22 apr 2023, 9:00 Nieuws
kardinge
Het weekendweer heeft dit weekend verschillende gezichten. Van zon tot buien en zondag een overgangsdag naar kouder weer.
Zaterdag begint de dag droog, maar in de loop van de dag trekt een gebied met buien over het land, meldt Weeronline. De temperatuur loopt op naar 16 tot 18 graden en in het noordoosten plaatselijk 20 graden. Tijdens regen zakt de temperatuur naar hooguit een graad of 14. l rustig weer. Pas in de avond kan in Zeeland een matige zuidwestenwind opsteken.
Zondag is een overgangsdag naar kouder weer. Ook dan kunnen enkele buien vallen, maar er is ook ruimte voor wat zon. De warme lucht is naar het oosten verdreven, waardoor de temperatuur blijft steken op 12 tot 15 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.
De nieuwe week begint koud. Maandag, dinsdag en woensdag is het wisselend bewolkt met zon en stapelwolken en ook kunnen er enkele buien vallen. Overdag komt de temperatuur niet hoger dan 9 tot 11 graden en tijdens een bui is het nog enkele graden kouder. Vooral de nachten worden echter koud: dan is met name landinwaarts lokaal zelfs lichte vorst mogelijk met -1 of -2 graden.
De noordwestelijke wind is matig en aan zee soms vrij krachtig en maakt het gevoelsmatig nog een stukje kouder.

Koningsdag

Vanaf donderdag, op Koningsdag, krijgen we langzaamaan weer met zachtere lucht te maken. Overdag is het gemiddeld 15 graden. Wel blijft de kans op een bui aanwezig.