WW in drie jaar gehalveerd in Groningen

jun 15 2023, 12:45 Nieuws
uwv3
In de afgelopen drie jaar halveerde het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen. Ook afgelopen maand nam het aantal mensen met een WW-uitkering in vrijwel alle sectoren af, namelijk met 352 uitkeringen. Dat is 6,3 procent minder dan april.
Vanuit de uitzendbranche is deze daling van de WW-uitkeringen het grootst. Alleen bij banken en verzekeringsmaatschappijen nam de WW licht toe.

Verdere afname WW in mei

Eind mei ontvingen 5.232 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,6% van de Groningse beroepsbevolking. Na enkele maanden van stijgende WW, afgelopen winter, zette vanaf vorige maand de dalende trend in de WW weer door. In vergelijking met vorig jaar ligt de WW in Groningen 4,4% lager.
In de gemeente Groningen ontvingen afgelopen maand 2.160 mensen een WW-uitkering, dat is 6,4 procent minder dan een maand eerder.
De afname van de WW in mei deed zich in vrijwel alle sectoren voor. De grootste afname van het aantal WW-uitkeringen kwam vanuit de uitzendsector. Ook de landbouw, groenvoorziening & visserij en de horeca & catering lieten een forse daling van de WW zien. Alleen in het bank- en verzekeringswezen nam het aantal WW-uitkeringen toe.
Ook landelijk nam in mei het aantal WW-uitkeringen af. Eind mei telde Nederland 150.879 WW-uitkeringen (1,6% van de beroepsbevolking). Dat zijn er 5.393 minder dan in maart (-3,5%). In de afgelopen maand nam het aantal WW-uitkeringen af in alle provincies. Vorig jaar telde Nederland in mei 164.757 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 13.878 uitkeringen (-8,4%).