Workshops voor vrijwilligers van culturele verenigingen

24 okt 2022, 16:20 Nieuws
inspiratiedag kultuurloket svdb 029 1 bij vrijdag
In de maand november organiseert het KultuurLoket diverse workshops voor vrijwilligers van culturele verenigingen in de provincie Groningen.
Culturele verenigingen draaien vaak op veel vrijwilligers. Voor al hun vrijwilligerstaken kunnen zij voor advies en ondersteuning terecht bij het provinciale KultuurLoket. Vrijwilligers kunnen tijdens de workshops nieuwe kennis kunnen opdoen en met anderen bespreken waar ze zoal tegen aan lopen binnen hun vereniging. Er zijn workshops op het gebied van fondsenwerving, organisatie en leden werven.
Bijna één op de drie Groningers doet iets met kunst en cultuur. De provincie staat daarmee in de top drie van cultuurparticipatie in Nederland. De vele verenigingen -fanfare, toneelvereniging, schilderclub, dansgroep, enzovoort- en de locaties waar opgetreden kan worden -van concertzaal tot open podium in een buurtcentrum- zorgen voor een bruisend en leefbaar Groningen. En deze organisaties draaien vrijwel geheel op vrijwilligers.
In de maand november zijn er verschillende workshops waar men zich voor in kan schrijven.

Workshop Fondsenwerving

Een goed idee, een mooi plan maar hoe krijg je de financiering rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden? Deze workshop geeft handvatten om de fondsenwerving zo goed mogelijk aan te pakken.
  • 2 november ׀ 19.30 tot 22.00 uur ׀ Multifunctioneel Centrum Kabzeël (Appingedam) ׀ gratis
  • 7 november ׀ 19.30 tot 22.00 uur ׀ Halte Democratie (Winschoten) ׀ gratis
  • 15 november ׀ 19.30 tot 22.00 uur ׀ Cultuurwerkplaats BC47 (Borgercompagnie) ׀ gratis
  • 21 november ׀ 19.30 tot 22.00 uur ׀ VRIJDAG Prinsentheater (Groningen) ׀ gratis

Workshop Hoe organiseer ik een Meezingcafé en een Open Podium?

In deze workshop leer je wat er komt kijken bij het organiseren van een Meezingcafé en een Open Podium. In één avond leer je wat je moet doen om in je eigen dorpshuis, buurthuis of andere locatie een muzikale en gezellige avond te organiseren voor jong en oud. Wanneer je deelneemt aan de workshop krijg je toegang tot alle songteksten die gebruikt worden in het Meezingcafé.
10 november ׀ 19:30-22:00 uur ׀ VRIJDAG Prinsentheater (Groningen) ׀ € 10,-

Cursus slim leden werven

Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen. Deze training geeft in twee avonden besturen van een vereniging, organisatie of eigen lespraktijk een verfrissende kijk op het werven van leden en deelnemers.
26 okt + 9 nov ׀ 20:00-21:30 uur ׀ De Rietpluim (Delfzijl) ׀ gratis
14 + 28 november ׀ 20:00-21:30 uur ׀ VRIJDAG Prinsentheater (Groningen) ׀ gratis

Over KultuurLoket

KultuurLoket is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen in Groningen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. KultuurLoket ondersteunt en adviseert iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen.