Wisselvallig en onstuimig weekendweer

30 dec 2023, 9:15 Nieuws
20231224 140931
Het weer dit laatste weekend van het jaar verloopt wisselvallig en onstuimig, waarbij zaterdag de droogste dag wordt.
Het is zaterdag droog met wolkenvelden en volgens Weeronline zien we zelfs af en toe de zon. Ook staat er minder wind dan de afgelopen dagen. In het noordoosten wordt het 8 graden en in het zuiden 10 graden.
Op oudejaarsdag zondag is de paraplu wel nodig. In de ochtend is het wisselvallig en regent het op veel plaatsen. In de middag zijn er ook buien, maar ook droge perioden. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden bij een matige tot vrij krachtige wind.

Onstuimig en wisselvallig tijdens de jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling kan het regenen, maar er zijn ook droge perioden met opklaringen. Aan zee kan het stevig waaien, met een harde wind en kans op zware windstoten. Landinwaarts en in het binnenland staat een matige tot vrij krachtige wind. Dat kan gevaar opleveren bij het afsteken van vuurwerk. Om middernacht ligt de temperatuur op grote schaal tussen 6 en 8 graden, maar door de wind voelt het een aantal graden kouder aan.

Wisselvallig en kouder begin van 2024

In het nieuwe jaar gaan de temperaturen dalen. Maandag, op nieuwjaarsdag, is het nog zo’n 9 graden, maar daarna wordt de temperatuurlager. Tijdens de nachten daalt het kwik naar enkele graden boven het vriespunt. Het weer blijft wisselvallig met dagelijks kans op regen of buien, maar ook droge perioden waarin de zon door kan breken.
"2023 gaat de boeken in als recordwarm, recordnat en het op zes na zonnigste jaar sinds de metingen", aldus Weeronline.