Wisselvallig en kouder weer in laatste weekend van maart

25 mrt 2023, 8:55 Nieuws
daffodils g16db3ddbb 1920
Het wordt een wisselvallig laatste weekend van maart en volgens Weeronline wordt het zeker niet lenteachtig, maar zelfs weer kouder.
Zaterdag lijkt een onstuimig dag te worden met talrijke buien. (Zware) windstoten tot 85 kilometer per uur, wat hagel en onweer kunnen voorkomen tijdens de buien. De temperaturen zijn wel al wat lager met maxima rond de 11 graden, maar dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar.
In het noorden van het land blijft het zondag bijna droog en schijnt de zon af en toe. Over het zuiden van het land trekt een regenzon, maar volgens Weeronline is het nog onduidelijk in hoeverre ook het midden van Nederland daar mee te maken krijgt.
Met een noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd. De temperaturen liggen maximaal tussen de 8 graden in het noorden en (ruim) 9 graden in het zuiden van het land.

Nog kouder direct na het weekend

Na het weekend wordt het nog wat kouder. Ook zijn er maandag en dinsdag nog maartse buien met daarbij hagel en natte sneeuw. Tussen de buien door schijnt ook de zon. In de middag is het met 6 tot 8 graden koud voor de tijd van het jaar. Later in de week stijgt de temperatuur enkele graden, maar blijft het wisselvallig met dagelijks kans op een bui.
We moeten nog even wachten op aangenaam en zonnig lenteweer.