Wijzigingen nieuwe dienstregeling bussen

nov 20 2018, 10:40 Nieuws
bus hoofdstation zernike campus e1542641727470
De bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe gaan vanaf 9 december rijden volgens een nieuwe dienstregeling.
De vertrektijden voor alle lijnen wijzigen, meldt Qbuzz . Daarnaast wijzigen op een aantal lijnen de routes en zijn er lijnen die vaker of minder vaak gaan rijden.

Stadslijnen Groningen

  • Q-link 3 Lewenborg-Leek zullen vanaf 9 december extra vaak na de ochtend- en middagspits rijden.
  • Q-link 5 Annen-Groningen-Meerstad/scharmer zal tussen 9.00 en 10.00 uur vier keer rijden in plaats van twee keer per uur. De vertrektijden tussen 10.00 en 14.00 uur verschuiven op werkdagen.
  • Op lijn 8 P+R Hoogkerk-Helpman-Hoendiep-P+R Hoogkerk gaan sommige bussen vervallen in de vroege ochtend en laat in de avond vervallen.
  • De Haltes Westerhaven en Rembrandt van Rijnstraat van Q-link 15 Zernike Campus-Hoofdstation vervallen vanwege een routewijziging. Lijn 15 gaat via een snellere route rijden van het Hoofdstation direct naar Winkelcentrum Paddepoel.
De vertrektijden van de streeklijnen in Groningen en Drenthe veranderen ook allemaal. Daarnaast zijn er wijzigingen op sommige routes en rijden bussen vaker of minder vaak.
Een overzicht van de nieuwe dienstregeling met alle veranderingen en nieuwe vertrektijden is hier te vinden. Ook kan vanaf deze week via de reisplanner een reis gepland worden na 9 december.