Wij Weigeren de Huurverhoging gaat in actie voor huurbevriezing in Groningen

06 apr 2022, 8:50 Nieuws
money 2724245 960 720 geld thuis woningen
De landelijke actiegroep Wij Weigeren de Huurverhoging (WWDH) gaat aanstaande zaterdag in Groningen huis-aan-huis flyeren voor huurbevriezing per 1 juli. De actiegroep pleit voor een huurbevriezing voor de komende vijf jaar.
Huurders komen volgens de actiegroep door huurstijgingen steeds meer financieel in de knel. Weigeren is wettelijke toegestaan. "Met een voorstel hoef je niet akkoord te gaan. Verhuurders verzwijgen dat wanneer zij een huurverhoging voorstellen", aldus de organisatie. Woordvoerder Ken Hesselink: “De huren stijgen jaarlijks en er schijnt maar geen eind aan te komen. Woningzoekenden staan jarenlang op de wachtlijst. Als er al wat vrij komt is dat vaak te duur. Steeds meer huurders vragen zich af, is de huur nog wel op te brengen. Veel huurders moeten nu al kiezen: eerst het eten, dan de huur! Stijgende energiekosten vergroten nog eens de problemen.”
Binnenkort start WWDH haar actie voor huurbevriezing in Groningen, waarbij samengewerkt gaat worden met andere organisaties, die zich verenigd hebben in de actiecoalitie Woonopstand.
Deze actie wordt in Groningen uitgevoerd door ROOD Groningen en Socialisten Noord.
Informatie over de landelijke actie van WWDH is te vinden op wijweigerendehuurverhoging.nl
( Bron: Ingezonden bericht )