Wethouder Glimina Chakor stapt uit Groningse gemeentepolitiek

04 apr 2022, 10:45 Nieuws
glimina chakor 1
Wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) staps na ruim 8 jaar uit de Groningse gemeentepolitiek. Dat maakte Chakor zondagavond bekend.
Chakor is toe aan een nieuwe uitdaging. Waar haar toekomst ligt is niet bekend, aldus een bericht op de website van GroenLinks. “Eerst gewoon nog aan het werk, alles afronden en dan de vleugels uitslaan”. De wethouder heeft onder andere Stadsbeheer, Groen, Duurzaamheid en integratie in haar portefeuille.

Historische overwinning

In 2018 behaalde de partij onder leiding van Chakor een historische overwinning bij de herindelingsverkiezingen. GroenLinks werd daarbij voor het eerst de grootste partij van Groningen, nadat het van vier naar elf zetels ging.
'Ik kijk met ontzettend veel trots terug op wat we toen mijn zijn allen hebben bereikt', aldus Chakor, die in dat jaar ook wethouder werd. 'Ik ben dankbaar dat we ook deze verkiezingen weer het vertrouwen hebben gekregen om door te gaan met veranderen.'

Tomeloze inzet

'We zijn Glimina heel dankbaar voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren', aldus voorzitter GroenLinks Groningen Arjan Helmantel. 'Als raadslid, fractievoorzitter, lijsttrekker en wethouder stond ze altijd paraat en heeft ze een grote bijdrage geleverd aan het groener, socialer en inclusiever maken van onze gemeente.'
Chakor is de derde wethouder van het huidige College die niet terugkeert. Eerder werd al bekend dat Isabelle Diks (GroenLinks) niet voor een nieuwe termijn als wethouder gaat. Roeland van der Schaaf (PvdA) maakte vorige week bekend dijkgraaf te worden bij waterschap Noorderzijlvest.