Werkzaamheden Vondellaan beginnen zondag weer

26 jul , 13:25 Nieuws
rotondes vondellaan
De werkzaamheden aan de Vondellaan worden zondag hervat. Door het slechte weer konden die niet worden afgemaakt eind vorig jaar.
Er komt onder meer nieuw asfalt en de belijningen van de weg worden aangepast. Het weghalen van het oude asfalt gebeurt overdag, maar kan geluidsoverlast geven. Ook worden stoepen aangepakt en krijgt het fietspad een slijtlaag.
De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer. Het deel tussen de Brailleweg en de rotonde bij de Van Iddekingeweg (noordelijk deel) is tot vrijdagavond 2 augustus 22.00 uur dicht voor al het verkeer in beide richtingen.
De Vondellaan ten zuiden van de rotonde, tot aan de Van Ketwich Verschuurlaan, blijft dicht tot vrijdagavond 28 augustus om 22.00 uur.
De oprit vanaf de Vondellaan/Brailleweg richting Hoogkerk en Drachten gaat eveneens vanaf maandagavond dicht voor de definitieve inrichting. De oprit opent tegelijk met de zuidelijke ringweg op 2 september. Verkeer vanuit de wijk de Wijert kan gebruik maken van de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein. Deze oprit gaat vanaf zondag 27 juli weer open.
Automobilisten en ook fietsers worden omgeleid. Verder vervallen van zondag tot 2 augustus de bushaltes op de Vondellaan-noord. De bussen rijden via de Paterswoldseweg. Na 2 augustus geldt alleen nog een omleiding voor lijn 8. Het is nog niet bekend hoe deze gaat lopen.
Ook de toerit vanaf de Vondellaan naar het Julianaplein richting Drachten wordt definitief ingericht. De toerit is daarom dicht tot maandag 2 september.