Werkzaamheden in vijf fasen tijdens Operatie Ring Zuid

20 mrt , 9:10 Nieuws
schermafbeelding 2024 03 19 145606 juliana
Vrijdag begint Operatie Ring Zuid. Daarbij wordt het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging van Ring Zuid afgebouwd en aangesloten op de bestaande wegen.
In de komende vijf maanden vinden de werkzaamheden plaats in 5 fasen. Van 22 maart tot en met september worden het Vrijheidsplein, het Julianaplein, het verdiepte deel van de ringweg en het Europaplein aan elkaar verbonden. Daarbij wordt grote verkeersdrukte verwacht.

Fase 1: 23 en 24 maart

Fase 1 begint vrijdagavond en is het startweekend. De wegen worden in twee dagen voorbereid op de tweede langere fase. Daarbij wordt gestart met het afbreken van het tijdelijke Julianplein. Daarnaast worden tijdelijke wegen gemaakt tussen Hoogezand en Assen en vice versa naast het Julianaplein. Er zijn aankomend weekend verschillend afsluitingen.

Fase 2 : 25 maart-26 april

Vanaf 25 maart wordt de tijdelijke weg Hoogezand - Assen in gebruik genomen.
In deze periode bestaan de werkzaamheden uit het afbouwen van de nieuwe Julianabrug, de verbindingsboog Drachten richting Assen en bij het Vrijheidsplein de verbindingsboog Ring West richting het Julianaplein.

Fase 3: 27 april-5 mei:

Vanaf 27 april wordt de nieuwe Julianaburg in gebruik genomen, de verbindingsboog Drachten richting Assen en bij het Vrijheidsplein de verbindingsboog Ring West richting Julianaplein in gebruik.
De werkzaamheden bestaan uit het afbouwen van de verbindingsboog Assen naar Drachten..

Fase 4: 6 mei-30 augustus

Een mijlpaal in de werkzaamheden is dat dan de verbindingsboog via de 'tunnel' Assen richting Drachten in gebruik wordt genomen.
In deze periode bestaan de werkzaamheden uit het afbreken van de tijdelijke Julianabrug. Ook worden de tijdelijke ringweg bij het Europaplein, de tijdelijke ringweg bij het Julianaplein, de tijdelijke ringweg bij het spoor en het tijdelijke Julianaplein afgebroken. Daarnaast wordt de verdiepte liggingen aangesloten aan de west- en oostzijde.

Fase 5: 31 augustus en 1 september

In de laatste fase worden het Julianaplein op de verdiepte ligging en de verdiepte ligging op het Europaplein aangesloten.