Welke vrijwilliger verras en bedank je met een speciaal ontworpen (gratis) bedankkaartje?

09 dec 2022, 16:20 Nieuws
still etty 8 c macy van geldorp lr via kultuurloket
Woensdag 7 december was het de Nationale Vrijwilligersdag. Ruim 44 procent van de Groningers doet vrijwilligerswerk en deze inzet is onmisbaar en goud waard. Daarom is vanuit het provinciale initiatief Vrijwilligers Centraal deze dag aangegrepen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.
Drie vrijwilligers werden woensdag verrast met een verrassingsode van een bekende Groninger. Zo heeft Henk de Haan (voormalig voetballer en CEO Henk evenementen) een verrassingsode gebracht aan Etty Meijer. Etty is een actief vrijwilliger uit Oudeschip. Zij zet zich in als penningmeester voor dorpsbelangen, houdt ook de gastvrijheid in het dorp goed in de gaten en staat voor iedereen klaar. “Ik ben helemaal beduusd, ik doe dit gewoon met alle liefde” was haar reactie. En juist daarom wordt zij zo enorm gewaardeerd.
Ook jeugdtrainers Tim en Olaf de Vries van Celeritas Donar zijn verrast met een ode. Basketbalprofessionals Sander Hollanders en Willem Brandwijk verrasten de jeugdtrainers tijdens hun training met lovende woorden en genoten ook even mee van een training met de basketbalpupillen. “We vinden dit gewoon iedere week erg leuk om te doen. Deze club voelt een beetje als familie.”
De laatste vrijwilliger aan wie een ode werd gebracht is Fenko Zijlstra uit Zeerijp. Fenko is actief bij popkoor Ripa, de Riepster Cantorij, de kerk van Zeerijp. Niemand in Zeerijp doet ooit tevergeefs een beroep op Fenko en hij help iedereen ook nog eens fluitend. Spoken word artiest Cissy Joan sprak de ode uit aan Fenko: “Is de koffie gezet? Logistiek geregeld, techniek op orde? Staan de stoelen klaar, deuren open en kachels aan? Fenko is een man met een hart van goud die de samenleving vele diensten bewijst. Heel Zeerijp weet dat deze bezige bij in het zonnetje (ver)dient te staan.”
Naast de persoonlijke ode werden de vrijwilligers feestelijke verrast met een Knol’s koek en een speciaal ontworpen Groningse kaart.

Verras een vrijwilliger met een kaartje

De waardering voor de Groningse vrijwilligers houdt niet op bij de Nationale Vrijwilligersdag en daarom is het sinds donderdag ook mogelijk om een gratis ansichtkaart (digitale of per post) naar je favoriete vrijwilliger te versturen.
Iedere vrijwilliger verdient het om af en toe een waarderingsode te ontvangen. Ken jij iemand in je omgeving die mooie dingen doet als vrijwilliger? Verras diegene dan met een typisch Groningse ansichtkaart. Dit is helemaal gratis en kan zowel per post als mail worden gestuurd. Je kunt een kaartje bestellen of digitaal versturen via: KultuurLoket.nl/bedankt