Weekend overwegend droog, zonnig zomerweer op komst

jun 22 , 9:25 Nieuws
grote markt nieuw
Het noorden krijgt de zon goed te zien en het weekend verloopt voor het overgrote deel droog met temperaturen rond de 20 graden.
Zaterdag kan in het zuiden van het land nog een enkele bui voorkomen, maar volgens Weeronline stelt het niet veel voor. De droge momenten overheersen en in de noordelijke helft schijnt de zon gedurende dag volop. In het zuiden is meer bewolking aanwezig. De maxima liggen tussen de 18 graden aan zee tot ruim 20 graden in het oosten.
Zondag krijgen we hogere temperaturen met maxima van 20 tot 23 graden. Het blijft overal droog en in combinatie met weinig wind en flink wat ruimte voor de zon voelt het vrij warm aan.
Maandag blijft het zonnig en wordt het zomers warm met 22 of 23 graden in de kustgebieden en landinwaarts kan het lokaal ruim 26 graden worden.
Ook de dagen daarna is het volop zomer en blijft het droog en schijnt de zon. Dinsdag en woensdag wordt het in bijna heel het land zomers warm en langs de Duitse grens is zelfs een lokale tropische 30 graden niet uitgesloten. Woensdag is later op de dag een enkele bui niet uitgesloten.
Vanaf donderdag neemt de kans op een bui weer toe.