Weekend begint warmer, maar kans op buien en wind; na het weekend zomers weer

24 aug , 9:10 Nieuws
stadhuis 3
Zaterdag wordt een warmere dag dan vrijdag. In de ochtend kan wat regen vallen in het noorden en westen, maar in het binnenland is het overwegend droog. De temperatuur loopt op naar 25 tot 30 graden in het zuidoosten, maar in het noorden wordt het niet warmer dan 20 graden. Aan het einde van de middag trekken (stevige) buien vanuit het westen richting het oosten. ’s Nachts klaart het weer op en koelt het af naar zo’n 14 graden.
Het KNMI heeft voor zaterdag wel code geel uitgeroepen voor Groningen en het oosten van het land om onweersbuien. Aan het einde van de middag en in het begin van de avond is daar kans op stevige onweersbuien, mogelijk met zware windstoten, veel neerslag en flinke hagelstenen. Daarvan kunnen verkeer en buitenactiviteiten last krijgen.
Zondag is het minder warm dan zaterdag en lokaal kan een bui voorkomen. Het is deze dag wel overwegend droog. Ook breekt de zon af en toe door. De temperatuur ligt tussen de 19 en 21 graden.

Zomers weer keert terug

Na het weekend wordt het weer zomers. Maandag begint nog met gemiddeld 21 graden en is er een kans op een bui, maar woensdag ligt dat een stuk hoger met een gemiddelde tussen de 25 en 28 graden. Aan het eind van de week neemt de kans op een onweersbui weer toe.