Vijf primeurs tijdens Groningse Nieuwbouwdag

15 apr 2016, 13:30 Nieuws
stadswerf oosterparkwijk
Gemeente Groningen
De Groningse Nieuwbouwdag staat komende zaterdag 16 april geheel in het teken van primeurs en de flink aantrekkende huizenmarkt.
Dertien nieuwbouwprojecten presenteren zich komende zaterdag, waaronder vijf gloednieuwe (deel)projecten.

Nieuwe en bekende nieuwbouwprojecten

De vijf gloednieuwe (deel)projecten zijn: Stadswerf in de Oosterparkwijk, Bandoengstraat in de Korrewegwijk, De Grasjuffer in Ter Borch (Eelderwolde) en Wonen in Tersluis en De Fjorden in Meerstad.
de grasjuffer ter borch eelderwolde
De Grasjuffer Ter Borch, Eelderwolde
Ook staan bekende nieuwbouwprojecten als Berlage-Hof, Zon Wonen II, De Vlint en Eemskwartier in de schijnwerpers. Het zuidelijke, nieuwe stukje stad Europapark is vertegenwoordigd met de projecten Lunettenhof en De Nieuwe Linie.
De Groningse Nieuwbouwdag vindt zaterdag plaats tussen 11.00 uur en 15.00 uur in Vesta Woonforum aan de Peizerweg 74.

Presentatie Meerstad

Wie het liefst in een groene en waterrijke omgeving woont, kan zaterdag terecht in Meerstad. Verschillende nieuwe projecten ontvangen belangstellenden daar (ook) op locatie. In het informatiecentrum van Meerstad aan de Waterviolier 2 presenteren zich verschillende projecten in Meeroevers en Tersluis.
wonen in tersluis meerstad 300x194
Wonen in Tersluis Meerstad
De stad Groningen is op dit moment een hotspot voor huizenkopers, zo verkondigde makelaarsvereniging NVM bij het bekendmaken van de meest recente kwartaalcijfers. De opbloeiende huizenmarkt lijkt in Groningen in de hoogste versnelling te staan. Ook wat betreft nieuwbouw.

Groningse Nieuwbouwdag

De Groningse Nieuwbouwdag is een initiatief van het platform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars.