De Groningse KEI-week, de grootste studentenintroductieweek in Nederland, kijkt dit jaar meer dan ooit naar de toekomst. Met de primeur van KEI-TV, een Eindfeest in festivalvorm en het behalen van het Green Key keurmerk is de KEI-week in rap tempo aan het vernieuwen.
Ruim 5.000 KEI-deelnemers maken van 14 tot en met 18 augustus kennis met dé studentenstad van ons land. De deelnemers kijken tijdens de KEI-week zelf ook vooruit met Arjen Lubach tijdens het evenement KEI to your Future.
Vorige week is bekend geworden dat de KEI-week dit jaar het Green Key keurmerk krijgt toegewezen, met niveau goud maar liefst. Dit keurmerk geeft aan dat je er alles aan doet om het milieu te sparen en daarbij een stap verder gaat dan de geldende wetten en regels. De KEI-week is met het Green Key keurmerk pas het tweede publieksevenement in Nederland met deze groene ‘stempel’.
"We zijn ontzettend blij met het behalen van het keurmerk. Elk jaar kijken we kritisch naar de duurzaamheid van onze evenementen en de Green Key geeft aan dat we goed bezig zijn als organisatie. Zo zullen de aggregaten op ons festival dit jaar allemaal op biologische brandstof draaien", aldus Daan Brouwers, Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI. In zowel 2014 als 2015 heeft de KEI ook al de prijs voor meest Duurzame Introductiestunt (DIS) gewonnen.
Tijdens het KEI-weekevenement 'KEI to your Future' in MartiniPlaza komen onderwerpen als effectief studeren, actief worden naast je studie en werk gerelateerde onderwerpen aan bod. Het aanbod varieert van interactieve workshops tot lezingen.
Eén van de sprekers dit jaar is Arjen Lubach, een geboren en getogen Groninger. Arjen heeft zelf natuurlijk ook in Groningen gestudeerd en geeft aan dat hij zin heeft om terug te komen. "Ik ben een van de weinigen die elk jaar weer KEI mag lopen. Voel me bevoorrecht! Ik heb zin om te komen praten bij KEI to your Future en draaien op het Open Air Festival", aldus Lubach.
“De KEI-week weet altijd in te spelen op trends die leven onder jongeren in Nederland”, zegt Brouwers. Eén van die trends is de verdergaande digitalisering en om die reden is de KEI-krant vervangen door KEI-TV.
"Deelnemers aan de KEI-week kunnen de content van KEI-TV meebepalen, door hun social media berichten, foto’s en video’s te plaatsen met de hashtag #KEI17. Op deze manier maken we het medium zo interactief mogelijk”, aldus de enthousiaste voorzitter.
KEI-TV bestaat uit het KEI-Nieuws en de KEI-Reportaazj en is elke dag op social media en in de KEI-app te volgen. KEI-Nieuws bespreekt in haar studio de ingestuurde content, en wat de vorige dag en aankomende dag trending is. In de KEI-reportaazj doet Niek Mulder verslag op de locaties en evenementen van de KEI-week. Op het YouTubekanaal van de KEI-week is alvast een teaser van KEI-TV te vinden.
Een andere trend onder jongeren is steeds meer 'festivallen' in de lente en zomer. De KEI-week heeft al enkele jaren haar eigen Open Air Festival, en breidt de festivalbeleving dit jaar verder uit door het Eindfeest te houden op de nieuwe locatie, recreatiecentrum Kardinge. Hier komen vier verschillende area’s.
Highlights zijn onder andere een echte poolparty, de silent disco, de foute party van Q-music en een mainstage met de vetste artiesten. Brouwers: “Je kunt het Eindfeest als een groot indoor festival zien, geheel in lijn met de trend. Dit is wat de aankomende studenten leuk vinden en op deze manier proberen we het Eindfeest nog aantrekkelijker te maken.”
Het volledige programma van de KEI-week staat op www.keiweek.nl .