Verkeersdrukte blijft toenemen tijdens Operatie Ring Zuid

16 mei , 16:20 Nieuws
drukte file oostepoort
De verkeersdrukte blijft toenemen sinds het begin van fase 4, dat nu anderhalve week aan de gang is. Dat meldt Groningen Bereikbaar in de wekelijkse update van Operatie Ring Zuid.
De drukte wordt vooral gezien in het gebied rondom het station, de Stationsweg en de Griffeweg. Ook is er drukte in Groningen-Zuidoost richting de Helperzoomtunnel. Daarnaast is het druk in Helpman. Veel automobilisten reden via de Haydnlaan richting de Hereweg. Daarom is de Haydnlaan alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Het overige verkeer wordt volgens Groningen Bereikbaar via het betere alternatief de Kempkensberg gestuurd.
Ook waren er verschillende incidenten waaronder een pechgeval en een ongeval waardoor extra drukte ontstond op de verschillende ringwegen rond de stad.
Het advies blijft om de auto te laten staan en de navigatie in de auto uit te zetten en de omleidingsroutes te blijven volgen via de overige ringwegen.

Werkzaamheden

Momenteel wordt gewerkt aan het bouwen van de tunnelmonden om de Verdiepte Ligging aan de westzijde te verbinden met het Julianaplein en aan de oostzijde met het Europaplein. De oude N7 wordt verwijderd omdat deze zich bevindt op de plek waar de nieuwe tunnelmonden komen. Daarnaast is begonnen met de sloop van het viaduct over het oude Winschoterdiep.
Het verwijderen van N7 en het viaduct gebeurt in het gebied rondom de Oosterpoort, de Linie en het Europapark aan de oostzijde, en de Rivierenbuurt aan de westzijde.
Van 6 mei tot en met 26 juli wordt de oprit Groningen-Zuid (39) bij de Van Ketwich Verschuurlaan richting het Julianaplein definitief ingericht. De werkzaamheden bestaan momenteel vooral uit het het verwijderen van lichtmasten en wegfrezen van asfalt.
Ook wordt gewerkt aan de definitieve inrichting van de dubbele rotonde (ook wel bekend als de “bot-rotonde”) bij de ingang van het Stadspark. Dit gebeurt in fasen en duurt tot eind augustus.