Verhalencafé Ten Post: ”Langs de Fivel”

27 mei 2022, 16:25 Nieuws
dorpshuis ten post
In het dorpshuis in Ten Post wordt zaterdag 4 juni een Verhalencafé georganiseerd. Het thema van dit verhalencafé is “Langs de Fivel”.
"Wie weet nog van de verdwenen wierden Huisburen en Oldersum? Herinnert u zich de afsluiting van Woltersum door de aanleg van het Eemskanaal? Of woont u in één van de huizen van het duizend-woningen-plan uit de jaren ’60?"
Net zoals nu kende de Fivelstreek ook in het verleden grote veranderingen. De verhalen daarover wil Voetpaden Vol Verhalen vastleggen voor de toekomst.
Het Verhalencafé is voor iedereen die wil komen vertellen of luisteren. Voetpaden Vol Verhalen (VVV) verzamelt verhalen uit de vroegere gemeente Ten Boer. Doel is om op basis daarvan verschillende wandelroutes en tentoonstellingen te realiseren.
In het project werken bewoners en verenigingen als Fotoclub Objectief, Kunst en Ambacht Ten Boer en de Historische Kring samen met VRIJDAG in de Buurt, Forum Bibliotheek Groningen, coöperatie Woldwijk, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, WIJ Ten Boer en het gebiedsteam Ten Boer.
In juni en juli volgen nog twee verhalencafé’s in Garmerwolde en Ten Boer.
Verhalencafé Voetpaden Vol Verhalen is zaterdag 4 juni tussen 10.30 uur en 12.30 uur in dorpshuis Ten Post (inloop vanaf 10 uur).