Verbindingswegen vanaf rotondes Stadspark naar Ring-West en Julianaplein vijf weken dicht

26 sep 2023, 16:20 Nieuws
oprit laan corpus den hoorn naar vrijheidsplein1
Vanaf zondagavond kan verkeer richting Groningen vanuit Drachten en vanaf de Laan Corpus den Hoorn vijf weken niet richting de westelijke ringweg rijden. Ook de toerit vanaf de rotondes bij het Stadspark is afgesloten naar de het Julianaplein.

Nachtafsluiting A7 Westpoort - Groningen

De A7 is komende zondagnacht 1 oktober volledig dicht vanaf Westpoort tot Groningen-West voor verkeer richting Groningen. Vanaf maandag 2 oktober is de A7 wel volledig open, maar zijn de toeritten naar de westelijke ringweg dicht. Ook de verbinding vanaf de rotonde bij Laan Corpus den Hoorn naar de zuidelijke ringweg is dan afgesloten.

Afsluiting voor nieuwe verbinding

De afsluiting heeft te maken met werkzaamheden voor de nieuwe verbinding vanaf de A7 (Drachten/Hoogkerk) naar de westelijke ringweg. Op maandag 6 november gaat de nieuwe, definitieve verbinding open.

Omleidingen

Verkeer vanuit de richting Drachten/Hoogkerk (A7) richting de westelijke ringweg kan omrijden via de overige ringwegen: Ring Zuid, Ring Oost en Ring Noord.
Verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting de westelijke of zuidelijke ringweg wordt omgeleid via de toerit bij de Van Ketwich Verschuurlaan, de A28 op richting het Julianaplein.
Verkeer op de westelijke ringweg dat richting Ring Zuid (Julianaplein/Hoogezand) wilt, moet doorrijden richting Hoogkerk (A7) en vervolgens omkeren via de rotondes terugrijden via de A7 naar Groningen.
Het Vrijheidsplein is uiteindelijk ongelijkvloers, waarbij verkeer naar verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen.
De werkzaamheden duren tot maandagochtend 6 november.