Verbinding vanaf Laan Corpus den Hoorn naar Ring West maand dicht

27 jul , 11:40 Nieuws
20240724 luchtfoto botronde corpus den hoorn stadspark foto rijkswaterstaat img 0599 rwsnn ring
De oostelijke helft van de rotondes bij Stadspark is vanaf zondagavond 28 juli om 28.00 uur volledig dicht. De verbinding vanaf Laan Corpus den Hoorn naar Ring West is dicht en ook de toerit vanaf de rotondes naar de A7 richting Drachten is niet beschikbaar. De afsluiting duurt tot vrijdag 30 augustus.
Dat betekent dat verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn de rotondes niet meer kan bereiken. De andere helft van de rotondes is weer open vanaf zaterdagochtend. Verkeer vanaf het Julianaplein kan dan de afrit 36a Groningen-Corpus weer gebruiken.

Omleiding

Verkeer op de Laan Corpus den Hoorn wordt omgeleid via de toerit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan (Groningen-Zuid) en de A28. Via het Julianaplein kunnen automobilisten naar Ring West of richting A7 rijden.

Fietspad naar Stadspark dicht

Het fietspad vanaf de rotondes naar het Stadspark, via de Jan Evert Scholtenlaan, gaat op vrijdagavond 26 juli 22.00 uur dicht. Voor fietsers is er een alternatief via de nieuwe fietsverbinding onder het Vrijheidsplein. Deze verbinding was sinds oktober 2021 dicht. Het eerdere fietspad kruiste de toe- en afritten van het oude Vrijheidsplein, de nieuwe verbinding gaat onder de autorijbaan door.