Van Ketwich Verschuurlaan vanaf volgende week maandag gedeeltelijk dicht

31 okt 2023, 10:45 Nieuws
oprit 39 ketwich verschuurlaan richting julianaplein
De Van Ketwich Verschuurlaan is vanaf volgende week maandag 6 november twee weken dicht van oostelijke naar westelijke richting bij het viaduct onder de A28. Het gaat om het gedeelte van de Van Ketwich Verschuurlaan richting Laan Corpus den Hoorn, meldt Aanpak Ring Zuid.
De werkzaamheden zijn voor de definitieve inrichting van de Van Ketwich Verschuurlaan. Tussen de Van Ketwich Verschuurbrug en de Vestdijklaan wordt nieuw asfalt aangebracht en ook het fietspad en het voetpad krijgen nieuw asfalt en bestrating. Daarnaast wordt de verkeersinstallatie bij de op- en afritten aangepast.
Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om van de Van Ketwich Verschuurlaan naar Laan Corpus te rijden en vanaf de Wijert de oprit 39 richting de A28 te gebruiken.
Het fiets- en voetpad aan de zuidzijde van de weg is tijdens de werkzaamheden dicht. Aan de noordzijde kunnen fietsers en voetgangers er wel langs. Van vrijdag 17 tot maandag 20 november, het laatste weekend van de werkzaamheden, is het hele kruispunt dicht voor al het verkeer en fietsers en voetgangers.
Na 20 november is volgens Aanpak Ring Zuid de Van Ketwicht Verschuurlaan klaar. De op- en afritten zijn nog wel een keer gestremd voor de laatste puntjes op de i. Oprit 39 richting Groningen gaat tijdens operatie Ring Zuid volgend jaar een aantal weken dicht.