Studenten Academie Minerva houden donderdagmiddag parade in centrum

feb 14 , 14:40 Nieuws
kaart
Ongeveer 175 studenten van Academie Minerva houden donderdagmiddag een (carnavals)parade door de binnenstad. Het doel van deze parade is het vieren van creatieve vrijheid en om de wereld van Minerva te delen met Groningen.
Het thema van de parade is de vraag "Wat als de wereld op zijn kop staat?" Maandagochtend kregen de studenten deze vraag tijdens de kick-off van hun projectweek. In vier dagen zijn de studenten bezig geweest met het maken van onder andere wagens, vlaggen, maskers en mu-ziekinstrumenten.
De studenten kregen aan het begin begeleiding van de docenten van Minerva, maar werden verder vrijgelaten om hun eigen visie te verwerken in hun kunstwerken. Zo is er een student die een schildpad drumstel heeft gecreëerd als een statement tegen klimaatverandering. Een ander groepje studenten maakt Lightning McQueen van Cars uit een winkelwagen. Daarnaast is de parade interactief: er komen draagbare canvassen waar bezoekers op kunnen schilderen.
Met dit thema houden zij donderdagmiddag 15 februari van 15.00 uur tot 16.00 uur een (carnavals) parade in de binnenstad. De optocht start bij de academie en volgt de route aangegeven op het kaartje boven het artikel.