Storing bij ziekenhuizen voorbij; spoedposten weer open en geplande zorg vanmiddag hervat (Update)

19 jul , 10:23 Nieuws
treant refaja
Update:  De computerstoring waar de ziekenhuizen van Treant in Emmen en Hoogeveen en Stadskanaal en Scheemda  deze ochtend last van hadden is voorbij. De spoedposten zijn weer open en vanaf 13.00 uur wordt de geplande zorg  weer hervat.
Ziekenhuizen die vallen onder zorgorganisatie Treant moesten vanmorgen operaties annuleren vanwege de wereldwijde computerstoring. 
Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda hervatten de geplande zorg vanaf 13.00 uur. Vrijdagochtend vervielen die nog, vanwege de wereldwijde computerstoring.

Storing

Sinds vanochtend was er een wereldwijde computerstoring gaande. Dat lijkt te maken te hebben met problemen bij het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. Ook hebben onder andere luchthavens last van de storing en is de website van het UWV uit de lucht. Ook andere diensten en sectoren in Nederland en het buitenland ondervinden problemen.
De problemen spelen vooral bij Windows-computers. Die tonen na een software-update een blauw scherm waardoor ze niet kunnen opstarten.