Stadspartij 100% voor Groningen: "Werknemers Iederz gelijk belonen"

09 mei 2023, 12:45 Nieuws
iederz
Maandag legden werknemers van Iederz enige tijd het werk neer om hun eisen voor een loonsverhoging van ruim tien procent en een verdubbeling van de reiskostenvergoeding kracht bij te zetten. De vakbonden dringen al geruime tijd aan op aanvullende afspraken voor de CAO bij Sociale Werkvoorzieningen.
De CAO “Aan de Slag” is voor gemeenten een belangrijk instrument in de begeleiding en toeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij willen graag van het college weten of ze net zoals onze fractie vindt dat de eisen van de vakbonden realistisch zijn", zegt Yaneth Menger, raadslid Stadspartij 100% voor Groningen. “Daarnaast willen we van het college weten of ze deze eisen over willen nemen en kenbaar willen maken aan de minister van SZW. Dit om de gemeenten van voldoende financiële middelen te voorzien”, vervolgt Menger.
Volgens de bonden weigeren de Nederlandse gemeenten (VNG) tot nu toe om de medewerkers van de werkbedrijven, net als de ‘reguliere’ medewerkers, een loonsverhoging te geven.
“Stadspartij 100% voor Groningen is van mening dat de VNG in staat gesteld moet worden om werknemers tegemoet te komen met een hogere beloning. Ook vinden wij dat de minister van SZW de gemeenten volledig dient te compenseren daar waar het gaat om de CAO “Aan de Slag” en de CAO voor Sociale Werkvoorzieningen", besluit Menger.
De fractie heeft schriftelijke vragen ingediend voor het Politieke Vragenuur woensdag.
(Bron: ingezonden bericht)