Stadspartij 100% voor Groningen: “Wat is de stand van zaken met de energiecompensatie”

06 jul 2022, 12:45 Nieuws
grote markt vanaf stadhuis 100 stadspartij
via Stadspartij 100% voor Groningen
De Stadspartij 100% voor Groningen wil weten van het college wat de stand van zaken is met de energiecompensatie.
Diverse fracties vroegen onlangs het college naar de compensatieregeling voor mensen met een hoge energierekening, die geldt voor mensen die niet meer dan 120 procent van het bijstandsniveau verdienen. Het college gaf toen aan alles op alles te zetten om zorg te dragen voor de uitbetaling van de compensatieregeling van 800,00 euro per huishouden.
“Het college beloofde ook een campagne te starten zodat iedereen die mogelijk voor de energiecompensatie in aanmerking komt op de hoogte zou worden gesteld. Plus dat deze mensen op de hoogte zouden worden gebracht om deze aan te vragen”, zegt Yaneth Menger, raadslid van Stadspartij 100% voor Groningen.
Daarnaast gaf het college aan dat het gehele bedrag ongeacht op de eigen rekening van inwoners gestort zou worden, zodat het geld niet voor andere afbetalingen van schulden gebruikt wordt.
“Energieleveranciers en anderen hebben grote zorg uitgesproken met betrekking tot de verwachte doemscenario’s. Er wordt gesproken over een zeer ernstige en zorgelijke ontwikkeling waardoor alle seinen op donkerrood staan en actief handelen prioriteit heeft. Zelfs middeninkomens met een betaalachterstand kunnen hierdoor verworden tot wanbetalers. Met als gevolg dat ze geen betalingsregelingen kunnen treffen waardoor de leverancier het contract afsluit", vervolgt Menger.
Stadspartij 100% voor Groningen wil onder andere weten wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot de uitbetaling van het compensatiebedrag, of iedereen die er recht op heeft inmiddels is bereikt, het resultaat van de campagne en of het uitgekeerde bedrag op de juiste plek is terecht gekomen.
“Herkent de gemeente het geschetste beeld en heeft zij zicht op de grote toestroom die er zeer waarschijnlijk aankomt? Is de gemeente voldoende toegerust om dit te kunnen behappen? Kortom zijn er voldoende mensen beschikbaar en is er voldoende kennis aan boord?", besluit Menger.
(Bron: ingezonden bericht)