Soms zon, stevige buien en zondag onstuimig

29 jul 2023, 9:05 Nieuws
vismarkt
Het weekend staat in het teken van veel buien, maar er zijn ook zonnige momenten. Dan is het soms aangenaam zomerweer, meldt Weeronline.
Zaterdag begint droog met flink wat zon. Rond het middaguur liggen de maxima tudden de 20 en 22 graden. Vlak aan zee is het frisser door een stevige wind. In de loop van de middag ontstaan stapelwolken, die leiden tot actieve buien verspreid over het land. Bij de zwaarste buien komt ook vooral in het oosten en zuiden van het land onweer voor. Ook zijn tijdens de buien, hagel en windvlagen tot 70 kilometer mogelijk. Tussen de buien door schijnt ook 's middags de zon van tijd tot tijd. De middagtemperatuur schommelt rond 23 graden.
Zondag wordt een onstuimige dag. In de nacht zijn de meeste buien tijdelijk verdwenen en volgen enkele opklaringen. Langs de kust en in het Waddengebied kan het van tijd tot tijd hard waaien met een windkracht 7. Ook zijn er zware windstoten tot 75 tot 80 kilometer mogelijk. Elders in het land staat ook een stevige westenwind met kracht 4 tot 6. Zondag kan een enkele bui ontstaan maar is het overwegend zonnig en komen stapelwolken voor. Het wordt maximaal een graad of 21
Voorlopig komt er weinig verandering in het weer komende week. Aan het begin van de week blijft het wisselvallig met dagelijks stevige buien of langere tijd regen. In totaal kan die periode zomaar 30-50 mm neerslag vallen in de natste gebieden. De maxima liggen dagelijks tussen 19 en 22 graden.