Sloop woningen Vinkhuizen officieel gestart met ingooien ruiten

jul 05 , 16:20 Nieuws
start sloop vinkhuizen
De sloop van 56 woningen van de Boraxstraat en Pyrietstraat in Vinkhuizen begon donderdag officieel met het ingooien van ruiten door de bewoners van één van de te slopen woningen. Dat gebeurde met speciale stenen, de zogenoemde 'buurtbrickies'.
De brickies zijn door bewoners zelf gemaakt en staan symbool voor samenwerking. ‘Dit heb ik altijd al eens willen doen’, grapt Richard. Hij woonde vroeger in een van de woningen die worden gesloopt. ‘Wij hadden als kinderen in deze buurt vroeger heel veel plezier. We speelden samen op de pleintjes achter de woningen. Natuurlijk haalden we wel eens kattenkwaad uit, maar een ruitje ingooien, dat hebben we nooit gedaan.’
De buurtbrickies staan symbool voor de manier waarop De Huismeesters de nieuwbouw realiseert. ‘Bouwen aan de buurt kan alleen als we het samen doen’, zegt Bianca. ‘Met de buurtbrickies laten we dat zien’. De kleurrijke stenen zijn na de start van de sloop verspreid in de buurt. Wie ze vindt, kan ze inleveren bij ’t Vinkhuys of het melden bij De Huismeesters via sociale media. Onder de vinders verloot de buurtcorporatie een VVV-bon en een Knol’s koek.
Woningcorporatie De Huismeester en Trebbe bouwen 52 eengezinswoningen en 37 appartementen. De energiezuinige woningen worden voorzien van begroeiing en nestkasten.
Een groot deel van de mensen die woonden in de sloopwoningen, keert later terug naar de nieuwbouw. ‘Sommige mensen wonen al meer dan 50 jaar op deze plek. Ze zijn gehecht aan Vinkhuizen en hebben het goed met de buren. Samen zorgen we ervoor dat de nieuwbouw weer een fijne plek is om te wonen’, vertelt Bianca, medewerker wonen van De Huismeesters.
De eerste woningen worden naar verwachting in juli 2025 opgeleverd.