Regenboogvlaggen wapperen in Groningen tijdens internationale Coming-Outdag

11 okt , 9:15 Nieuws
311321764 413991100908888 6116054134466576210 n regenboogvlag via gemeente
via gemeente Groningen
Vrijdag 11 oktober is het coming out day. De regenboogvlag vanaf de Martinitoren wordt opgehangen door wethouder Manouska Molema van Diversiteit en Mark Gils, voorzitter van het COC Groningen en Drenthe.
De regenboogvlag staat symbool voor de solidariteit van de gemeente met haar inwoners, om hen te sterken in het gevoel dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het uithangen van de regenboogvlag geven wij een boodschap af aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor seksuele en genderdiversiteit.
Na afloop wordt op het voorterrein van het Provinciehuis de regenboogvlag gehesen door gedeputeerde Tjeerd van Dekken en Mark Gils, voorzitter van COC Groningen/Drenthe. Aansluitend wordt het boek ‘Ik ben wie ik ben!’ – Regenboogsenioren in Groningen overhandigd aan Van Dekken.
In het boek ‘Ik ben wie ik ben!’ – Regenboogsenioren in Groningen vertellen regenboogsenioren, die woonachtig zijn in de provincie Groningen en in de jaren 40, 50, 60 en 70 opgroeiden, over de wereld om hen heen, waarin zij zich als homoseksueel, lesbisch, transgender, intersekse of non-binair persoon niet altijd thuis voelden. Auteurs zijn fotograaf Mona van den Berg en Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos. Het doel is de zichtbaarheid van regenboogsenioren in de provincie Groningen te vergroten. Het boek werd op 6 oktober gepresenteerd tijdens de Nationale Roze Ouderendag in Utrecht.
‘Ik ben wie ik ben!’ – Regenboogsenioren in Groningen’ wordt op 11 oktober (Internationale Coming Outdag) tentoongesteld in alle bibliotheken in de provincie Groningen en opgenomen in het uitleenbestand.