Provincie organiseert prijsvraag voor innovatieve ideeën op digitaal gebied

17 mrt 2022, 16:45 Nieuws
csm afbeelding prijsvraag eb96c0f1ec
Iedereen met een digitaal idee dat de provincie Groningen een echte boost kan geven, kan meedoen aan de de prijsvraag 'Waanzinnig digitaal idee'.
De provincie wil vernieuwende digitale ideeën stimuleren en organiseert daarom deze prijsvraag waarbij twee deelnemers kans maken om 50.000 te winnen en hiermee hun ideeën te realiseren.
Iedereen met een vernieuwend digitaal idee kan meedoen. Daarbij kan het gaan om een plan om lokale ondernemers maximaal te laten profiteren van digitalisering of juist vernieuwende kansen voor het onderwijs te creëren.
Deelname gaat via een digitaal samenwerkingsplatform genaamd Momentum. Dit platform maakt gebruik van 3D-technieken uit de gamewereld om teams, juryleden en toeschouwers bij elkaar te brengen. In deze 3D-wereld is het mogelijk andere deelnemers te ontmoeten, in gesprek te gaan met belanghebbenden en samen plannen verder uit te werken.
Aanmelden en inchecken in Momentum moet gedaan worden tussen 15 maart en 5 april. Vervolgens is het van 6 april tot en met 13 mei mogelijk een idee in te dienen. Een onafhankelijke jury beoordeelt de ingediende ideeën.
Op 2 juni is de feestelijke afsluiting met de bekendmaking en prijsuitreiking.
Kijk voor meer informatie: provincie Groningen.nl