Provincie investeert in sportpas voor mbo-studenten

05 sep , 9:15 Nieuws
sportcentrum aclo
Laatstejaars mbo-studenten uit alle gemeenten in de provincie Groningen kunnen mede dankzij een subsidie van de provincie gebruik maken van het sportaanbod van de ACLO. Dat heeft de provincie dinsdag bekendgemaakt.
De provincie draagt bijna 15.000 euro bij aan dit project uit het Gronings Provinciaal Beweegakkoord. Groninger mbo-instellingen en studentensportorganisatie ACLO slaan de handen ineen voor de sportpas voor mbo-studenten.
Het project biedt 75 laatstejaars mbo-studenten toegang tot het sportaanbod van de ACLO.Omdat binnen het mbo-onderwijs vooral in de eerste leerjaren veel sport- en beweegactiviteiten plaatsvinden, is de pas voor laatstejaars mbo-studenten. ACLO is de sportvoorziening voor studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanze. Op dit moment hebben alleen hbo- en wo-studenten toegang tot een sportpas bij de ACLO.
Met de subsidiebijdrage van de provincie zijn bijna de helft van de kosten gedekt. Projectpartners Huis voor de Sport Groningen, Alfa-College, Menso Alting, Terra MBO, Noorderpoort & Hanze dragen de overige financiële kosten.
"Als provincie willen wij iedereen stimuleren tot een actieve en gezonde levensstijl. Dit mag niet afhankelijk zijn van de opleiding die je volgt. Daarom steunen wij dit project met als doel meer studenten in beweging te brengen", aldus gedeputeerde Bram Schmaal.
De mbo-sportpas is een project dat voortkomt uit het Gronings Provinciaal Beweegakkoord. Het is gestart met een pilot. Het project loopt tot augustus 2025. Bij de evaluatie van het project wordt dan gekeken of het wenselijk is de sportpas structureel aan te bieden.