Protest 'Studenten voor Energietoeslag' donderdag op Grote Markt

06 okt 2022, 14:40 Nieuws
lege grote markt
Archief De Redactie
De studentendemonstratie om de energietoeslag ook voor studenten mogelijk te maken vindt op donderdag 6 oktober om 18.00 uur plaats op de Grote Markt. Het studentenprotest 'Studenten voor Energietoeslag' wordt georganiseerd door negen politieke partijen en achttien jongeren- en studentenorganisaties. Dat hebben de fracties van de SP en Student & Stad laten weten.
Het initiatief ontstond vorige week tijdens de Politieke Woensdag, nadat verschillende fracties vragen hadden gesteld aan het gemeentebestuur over de energietoeslag, waarbij de SP het voorstel deed om een protest op te zetten. Met het protest willen de raadsleden dat het Rijk de energietoeslag ook voor studenten mogelijk maken. Bij de door het Rijk gemaakte regeling worden studenten uitgesloten van een energietoeslag.
De fracties van SP, Student & Stad, GroenLinks, Stadspartij 100% voor Groningen, PvdA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, D66 en CDA steunen het protest evenals FNV Jong, GSb, LSVb, De Vrije Student, lijst Calimero, lijst STERK, HSV, SOG, ACLO, KEI, USVA, Albertus, Vindicat, Dizkartes, SP Jongeren, DWARS, ROOD en de JS.
Live muziek en verschillende sprekers staan op het programma. De presentatie ligt in handen van initiatiefnemers en raadsleden Jimmy Dijk (SP) en Steven Bosch (Student & Stad).
Ter afsluiting worden andere studenten en studentensteden op een ludiek wijze opgeroepen om eigen protestacties te organiseren.