Prijswinnaars fotoactie 'Fiets de winter door' bekend

24 mrt 2023, 9:00 Nieuws
beeld prijswinnaars fotoactie fiets de winter door bekend winnaars heleen kuipers patricia ots en gert jan rodenboog samen met gedeputeerde fleur graper van koolwijk fotograaf jan buwalda
Gert Jan Rodenboog, Heleen Kuipers en Patricia Ots vielen in de prijzen bij de actie 'fiets de winter door' van Groningen Bereikbaar. Een fietser beweegt zich tussen de weidevolgels door, een fiets omgeven door een prachtig winters landschap en een winterzon weerspiegelt in het kanaal onder de fietsbrug. Dat is te zien op de winnende foto's, aldus Groningen Bereikbaar.
Woensdag ontvingen ze prijzen uit handen van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk. "Wat een prachtige foto's en wat mooi om te zien dat jullie ook in de winter de fiets pakken" complimenteerde Gräper-van Koolwijk de winnaars met hun deelname. Gert Jan Rodenboog ging er vandoor met een Fitbit, Heleen Kuipers won een tegoedbon van een lokale fotodrukkerij en Patricia Ots het fietsverrassingspakket.
Het doel van deze winteractie van Groningen Bereikbaar was mensen te stimuleren ook in de winter door te fietsen.

Jury

Van 19 januari tot en met 24 februari riep Groningen Bereikbaar fietsers op om een foto in te sturen die het winterse fietsgevoel vastlegt. Meer dan 200 fietsers deden mee en prachtige winterse fietsfoto's kwamen voorbij. De jury, bestaande uit Wim Borghols van de Fietsersbond, fotograaf Jan Buwalda en fietsambassadeur Dorothé Vessies, beoordeelde alle inzendingen en koos de winnaars.