Peter den Oudsten verkenner voor Provinciale Staten

01 okt , 9:05 Nieuws
provinciehuis 2
De Redactie
P.E.J. den Oudsten, oud-burgemeester van de stad Groningen, gaat verkennen welke nieuwe samenwerking in Provinciale Staten van Groningen mogelijk is, op basis waarvan een nieuw college kan worden samengesteld.
Alle fractievoorzitters zijn unaniem akkoord met de voordracht van Den Oudsten, op voorstel van Gouke Moes, de fractievoorzitter van BoerBurgerBeweging tevens fr grootste fractie binnen Provinciale Staten.
Den Oudsten gaat de komende weken in gesprek met alle statenfracties om te verkennen welke mogelijkheden er zijn binnen Provinciale Staten om tot een nieuwe samenwerking te komen.
In de Statenvergadering van 25 september is de samenwerking tussen de coalitiefracties van BBB, ChristenUnie, PvdA en Groninger Belang beëindigd. Provinciale Staten hebben per motie uitgesproken naar een nieuwe samenwerking te gaan zoeken die een stabiel gezamenlijk programma en bestuur wil vormen.
Het huidige college van Gedeputeerde Staten zal met inachtneming van de huidige politieke situatie de lopende zaken behartigen.