Paterswoldseweg voor autoverkeer tot half maart af en toe dicht onder viaduct zuidelijke ringweg

21 feb 2023, 10:45 Nieuws
viaduct zuidelijke ringweg paterswoldseweg
Vanaf aanstaande donderdag, 23 februari wordt de Paterswoldseweg onder het viaduct van de zuidelijke ringweg af en toe afgesloten voor autoverkeer.
Tijdens de afsluitingen vinden verschillende werkzaamheden plaats aan en rond het viaduct. Zo wordt begonnen met verwijderen van de zogeheten 'retro bridge', het oranje tijdelijk viaduct van de zuidelijke ringweg over de Paterswoldseweg.
Daarnaast wordt een tijdelijke afrit voor hulpdiensten gebouwd, vanaf de zuidelijke ringweg naar de Paterswoldseweg. De afrit voor hulpdiensten is nodig, omdat de afrit naar het Martini Ziekenhuis vanaf april enkele maanden dicht gaat. De nieuwe, tijdelijke afrit moet daarom op 17 april klaar zijn voor gebruik.
Fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de werkzaamheden en worden via één kant van de weg geleid. Dit kan wel betekenen dat de fietsers over moeten steken om het viaduct te passeren.

Meerdere afsluitingsmomenten

Auto's worden op een aantal dagen via een om-en-om systeem geleid langs de werkzaamheden door verkeersregelaars. Ook is de Paterswoldseweg twee keer vijf dagen afgesloten. Dan worden auto's omgeleid en rijden bussen een andere route. Een deel van de Laan van de Vrede is dan tijdens deze periodes eveneens dicht. Zie hieronder een overzicht:
  • Van donderdagochtend 23 februari 6.00 uur tot en met zaterdagavond 25 februari om 19.00 wordt autoverkeer om-en-om geleid;
  • Van zaterdagavond 19.00 uur tot en met woensdagavond 1 maart om 19.00 uur is dit gedeelte geheel afgesloten voor autoverkeer;
  • Van maandagochtend 6 maart om 6.00 uur tot en met zaterdagavond 11 maart 19.00 uur gehele afsluiting;
  • Van zaterdagavond 11 maart tot en met donderdagavond 16 maart om 19.00 uur wordt het autoverkeer om-en-om geleid.

Omleidingen

Verkeer kan via verschillende routes omrijden. Zo is er een omleidingsroute via de westelijke ringweg (N370) en Laan Corpus den Hoorn, een route via het Emmaviaduct, de Brailleweg en de Van Iddekingeweg of een route volgen via de Laan Corpus den Hoorn, naar de A28 bij Groningen-Zuid.