Oproep om mee te denken: 'Wat moet er in de tijdcapsule in het nieuwe Zuiderplantsoen?'

20 okt , 11:20 Nieuws
v1 splitsing duo impressie zuiderplantsoen
Aanpak Ring Zuid
De opening van de nieuwe ringweg en het nieuwe Zuiderplantsoen markeert volgens Aanpak Ring Zuid een belangrijk moment voor de stad Groningen. Om toekomstige generaties kennis te laten nemen van het Groningen anno nu wordt in het Zuiderplantsoen een tijdcapsule geplaatst.
Inwoners van Groningen worden gevraagd om mee te denken: 'welk idee heb jij voor in de tijdcapsule?'
Na zeven jaar werken werd op 1 september jl. de vernieuwde zuidelijke ringweg officieel geopend. Inmiddels is er een begin gemaakt met de aanleg van het Zuiderplantsoen, het groene park dat boven op de verdiepte ligging van de ringweg komt.

Toekomstige generaties

Om deze grote veranderingen een blijvende plek te geven, krijgt het Zuiderplantsoen een tijdcapsule, bedoeld om toekomstige generaties een inkijkje te geven in de impact die de vernieuwing van de zuidelijke ringweg heeft gehad op de stad en haar inwoners. "Tijdcapsules zijn niet alleen een symbool voor grote projecten zoals Aanpak Ring Zuid, maar geven ook een unieke kans om het dagelijks leven van nu vast te leggen", aldus Aanpak Ring Zuid.
De tijdcapsule wordt in samenwerking met architecten vormgegeven. De exacte locatie in het nieuwe Zuiderplantsoen blijft geheim, onder andere om vandalisme te voorkomen.

Ideeën

Aanpak Ring Zuid en aannemerscombinatie Herepoort roepen alle Stadjers op mee te denken over wat er in de tijdcapsule moet komen. Verhalen, foto's, tekeningen of alledaagse voorwerpen, maar ook een een persoonlijke herinnering of voorspelling voor de toekomst van de stad delen zijn welkom. Een idee inzenden kan tot 31 december 2024. In het nieuwe jaar maakt Aanpak Ring Zuid een selectie van de meest inspirerende inzendingen.
Kijk voor meer informatie en een idee insturen op de pagina Tijdcapsule van Aanpak Ring Zuid.